2013. október 25., péntek

Toni&Guy Fashion Week Budapest /2014 SS/ 1.

NUBU


Múlt szombaton a Toni&Guy Fashion Week Budapest keretén belül jó alaposan szemügyre vehettem 6 magyar tervező/csapat/ legfrissebb, 2014-es tavasz-nyári kollekcióját. 
Következzék egy apró beszámoló a látottakról - először Szegedi Kata, a Nubu és az Anda, holnap pedig a Je Suis Belle, Nanushka, és a Use Unused darabokról. A legtöbb kollekció olyannyira jól sikerült, hogy ha megérkeznek a lookbook fotók, mindenképpen kapnak majd egy-egy hosszabb bejegyzést az alkotók...
(Fotók innen - ha szeretnétek végignézni a kollekciókat, akkor érdemes átkattintani, mert itt és most csak egy szűk válogatást láthattok.)


Szegedi Kata

Szegedi Kata márkáját egyre jobban szeretem. Először a szétvagdalt 2012-es nyári kollekciójával lopta be magát a szívembe, majd jöttek a harcos-halacska printes bomberdzsekijei. A legújabb kollekcióban megtalálható mindkét irányvonal: most tükröződő (gombostűs!) printeket kaptunk, és átgondoltabb, precízebb kivágásokat a ruhák hátoldalán (amikről sajnos ezúttal nem tudok fotót mutatni, pedig az a fő szenzáció!). Rám leginkább a kifinomultabb, full-fekete, rafinált-rétegezésű outfitek voltak hatással, és nagyon tetszettek a kiegészítők is - a derékon csomózott bőrövek és a látványos, láncos nyakékek.



Nubu

Nem titkolom, hogy a Nubu az egyik kedvenc hazai márkám. Minden egyes darabon látszik az egységes koncepció, a profizmus, és, hogy a kis csapat a legapróbb részletekre is gondosan odafigyel. Most két kollekciót is láthattunk: a tavaszi és a nyári darabok fő ihletői is a dunaújvárosi Szoborpark acélszobrai voltak, melyek közvetlenül, elsősorban a printeken jelentek meg. A megszokott (és szeretett!), egyszerű, zsák-hatású ruhákat egyre izgalmasabb szabásvonalú darabok egészítik ki - például többféle bomber és mellény fazon közül is válogathatunk. (én a földig érő dzsekit vinném haza a legszívesebben.)
A vonalvezetés mellett a Nubu anyaghasználata az, ami minden egyes alkalommal elbűvöl - a lányok ezúttal is kitettek magukért. A textilek között találunk impregnált lent, fémszálas szöveteket, selymet, neoprént és rengeteg bőrt is (a bőr kantáros-szoknya az egyik legvagányabb darab!). Bár csak egy-két darabon jelentek meg, de számomra nagyon emlékezetesek voltak a nyers szövött betétek, pántok és zsebek is, melyek még különlegesebbé és artisztikusabbá tették a kollekciót.




Anda

Anda Emília kollekciója sokkal izgalmasabb volt, mint az előző szezon darabjai - pedig akkor is egy rendkívül összetett bemutatót láthattunk. Ezúttal a fekete-fehér tónusok mellett megjelent egy-két élénk szín is - narancsok, pirosak, pinkek és a kobaltkék - illetve fontos szerepet játszott a transzparencia is.
A felületi megmunkálások és a naturális anyagválasztás mellett meglepően jól mutattak a finom, átlátszó textilek, illetve a futurisztikus műanyagok. A modern, sci-fis kalapoktól és karkötőktől egy egészen más galaxisba dimenzióba került a természetközeli hangulatú kollekció. (ezekbe a kiegészítőkbe teljesen belehabarodtam, de persze lehet, hogy csak a mérhetetlen műanyag mániám miatt.)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...