2013. április 16., kedd

Je Suis Belle és a sarki róka.



Szombaton került megrendezésre a második, várva-várt Toni&Guy FashionWeekBudapest, ahol 5 magyar tervező legfrissebb kollekcióját vehette alaposan szemügyre a szakmai közönség. Maga az esemény és a szervezés egészen pöpec kiváló volt - csodás helyszín, kedves hostessek... minden, az efféle bemutatókkal általában együtt járó fennakadás, baki és kényelmetlenség megfelelően ki volt iktatva. Semmi sem akadályozott tehát minket abban, hogy csakis a kollekciókra összpontosítsuk minden figyelmünket. Ezúttal a Je Suis Belle, Anh Tuan, Anda Emília, Nanushka és a Use Unused kis csapatának a jövő télre szánt ruhái lejtettek végig a kifutón. A későbbiekben szeretnék majd röviden beszámolni minden tervező munkájáról, de úgy gondoltam, hogy Dévényi Dalma és Kiss Tibor (Je Suis Belle) kollekciója igazán megérdemel egy külön bejegyzést is. Mert hipercool.

Már akkor éreztem, hogy valami nagyszerűvel készül a tervezőpáros, mikor megérkezett a meghívóm: egy fotó a sketchbookjuk egy oldaláról. Az anyag-vágatok és a hívószavak (mint például ezüstróka, barlang, eszkimók, spárga, irha, vadállatok) már sejtették a bemutató hangulatát.
Bevallom őszintén, hogy a tavaszi Rita Ackermanos kollekció nálam sajnos nem érte el a kívánt hatást, így nagyon örültem, hogy inkább a tavaly téli, narancs-pink-arany kombinációjú darabok útján haladtak tovább, és megalkották a párjukat: ezúttal fehér-szürke-ezüst árnyalatokban. A szabásvonalak a jól megszokott (és megszeretett) laza, bő tunikák és maxiruhák, oversized kabátok vonalán mozog, amelyet áthajtások, és egy kis sportos geometria is kísér. Ami engem igazán megragadott (és azóta se akar ereszteni) az az anyaghasználat. Lehet, hogy csak a csillogáshoz való extrém vonzódásom miatt, de rendkívül mutatós ötletnek tartom a tömör-csillám felületek, a rusztikus vászon, finom muszlin és a szőrme ütköztetését. Az óriási, csillag-mintázatú, fehér szőrme keppek pedig igazi különlegességek.
Muszáj még megemlítenem a modellek bájos, hanyag oldal-kontyát és a szemükön fénylő ezüst-fóliát is, amely teljessé tette a bemutató hatását. (Ez azért is olyan említésre méltó, mert a magyar rendezvényeken általában az összes bemutatott kollekcióhoz egyféle sminket és frizurát készítenek el, így csak hiányosan érvényesülhet a tervező koncepciója. Most viszont minden show-hoz külön álmodták meg ezt a "kiegészítést". Ez hatalmas pozitívum volt, amely főképp itt, a Je Suis Belle és Anh Tuan keleties bemutatójánál volt érezhető.) 

Ide kattintva találtok szépséges backstage fotókat, a blogon szereplő képekért pedig hálás köszönet Karczag Dánielnek és Eszternek.

Je Suis Belle 2013 autumn/winter show at Toni&Guy FashionWeekBudapest.




Sanders Bohlke - The Weight Of Us







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...