2012. augusztus 24., péntek

2012/13 Őszi trendek. /4.

Gothic.

Egy újabb adag az őszi/téli trend összefoglalómból - tollakkal és űrruhákkal.


Gothic

A 2012-es ősz magával hozta a félelmetes, sötét hangulatú gothic stílusú darabokat is. Hozzávalók a fekete, földet söprő szoknyák, csipkék, bőrdzsekik és bíbor rúzs... Prabal Gurung modern vonalú ruháitól a középkorias Valentino és Givenchy csodákig többféle változatot láthatunk.



Tollak

A tollak, vagy a toll hatású díszítmények a tervezők kedvencei voltak ebben a szezonban. Mulberry tollas szoknyája eszembe juttatja Paul Poiret (a tízes évek egyik legnevesebb tervezője) híres Faun-ruháját, amelyre azóta már számtalan variáció született, de a tollas kiegészítők a húszas évek divatjára épülő Ralph Lauren kollekciónak is elengedhetetlen részét képezik. Gucci türkizes tollakból készült, és John Galliano páncélos hatású ruhája pedig a sötétebb, fentebb már említett gothic stílusban születtek.




Futurisztikus

A futurisztikus, csillogó, fényes ezüst, és egészen különleges sziluettű darabok szintén gyakran feltűntek a kifutókon - Chanel-nél például szokatlanul új volt a kristályos űrruhák megjelenése. Balenciaga képregényes-űrhajós mintájú pulóvereiről pedig még biztosan sokat hallunk majd...

fotók - Vouge.com, összeállítások - én.

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva csatlakozhatsz a blog facebook oldalához is.


The Mary Onettes - Once I Was Pretty





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...