2011. december 10., szombat

Chanel Indiai Palotája.



            Még a tavaszi kollekciókat sem tudtam végigmustrálni, de máris elkezdték bemutatni a 2012-es őszi elő-kollekciókat. Ezekről majd kicsit később, ha utolértem magam, azonban nem bírom megállni, hogy egy apró töredéket meg ne osszak veletek - még ha sokan már láttátok is. Chanel 2012-es Pre-Fall kollekciójáról lenne itt szó, amelyet Karl Lagerfeld Párizs-Bombay témára épített fel. 
           India, mint inspiráció, nem ritka a tervezők körében, a rengeteg szín, forma és a díszítmények sokasága rendkívül hálás forrásként szolgálhat mindenkinek, elég ha csak Alexander McQueen 2008-as őszi/téli kollekciójára gondolunk, amely azóta is a legnagyobb kedvenceim közé tartozik. McQueen Indiát mint angol gyarmatot mutatja be, a tőle megszokott extravaganciával és zsenialitással, Lagerfeld viszont kifinomult párizsi eleganciával használja fel az indiai motívumokat. 
            A halvány színek, csavart szoknyák, csillogó leggingsek és az egyszerű vonalú Chanel kabátkák kombinációja már önmagában elbűvölő, és ehhez jönnek még a hatalmas, szikrázó nyakékek, a ruhákat díszítő kövek, de a modellek rasztás hajkoronáját sem lehet kihagyni a felsorolásból...
            És akkor még meg sem említettem a bemutató díszletét, ami szintén szemkápráztató volt, a kifutó körül egy pazar indiai palota mesés lakomája fogadta a vendégeket, csillámló csillárokkal, hangulatos gyertyákkal és (természetesen a ruhákhoz illő) pasztell színű finomságokkal.


Chanel 2012 Pre-Fall collection.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...