2011. július 11., hétfő

The Dance.



       Rachel Antonoff az egyik kedvenc tervezőm. Nagyon egyszerű, hordható kis ruhácskákat tervez, sok újdonság nem is fedezhető fel bennük, inkább a múlt felé kacsintgat, de ezt a nosztalgikus hatást nagyon kedvelem a kreációiban.
       Ami viszont nagyon különleges benne, az az, ahogy a kollekcióit prezentálja: nemcsak Stella McCartney szervez egyedi és szokatlan divatbemutatókat (mint például a legújabb, 2012-es nyári resort kollekcióját bemutató garden party), hanem Rachel is. Talán még sokkal izgalmasabb ötleteket is láthattunk tőle, mint Stellától, igaz, a célközönségük is teljesen más. 
        A 2010-es nyári kollekcióját színházban mutatta be, különböző karakterek és díszletek segítségével (ballerinák, varázs-erdő), de a 2010-es téli bemutatója már sokkal kidolgozottabb volt. A New York-i LaFayette hotelben már egy egész kis detektívtörténet bontakozott ki: 3 szobán keresztül voltak beállítva a modellek, mindenki egy-egy szerepet játszott, mint gyanúsított vagy nyomozó, de a gyilkos kilétére is fény derült a prezentáció végére. A legutóbbi nyári kollekciójának bemutatója egy "igazi" pizsama parti keretén belül került megrendezésre, a legújabb, téli ruháit felvonultató 'The Dance' nevet viselő rendezvény szintén nagyon eredeti volt. 
       A Fiorella H. LaGuardia Gimnázium tornatermébe invitálták a nagyérdemű közönséget, ahol egy 80-as évekbeli hangulatú, amerikai szalagavató bál díszlete volt felállítva, úgy ahogy az a filmekben szokott lenni... Lufik és fényes szalagok, diszkógömb, sütemények, cukorkák, puncs, és az élőben zenélő The Like nevezetű banda.... A modellek pedig mind egy-egy már jól ismert karaktertípust formáltak meg: ott voltak az unott, fura lányok, akik utálják az effajta eseményeket, a népszerű, öntelt csaj, de a balhés csapat sem hiányzott, ők a bólé körül lődörögtek... A beszámolók szerint csak a bálkirály és -királynő választás hiányzott egyedül az eseményről. 
       A bemutatott ruhák pedig szintén nem okoztak csalódást - kedvesek, csillogósak, mintásak (nagyon tetszenek a harisnyák, térdükön a cica és szív motívummal...), olyanok, amilyenekről a tinilányok többsége álmodozik, de le merem fogadni, hogy az idősebbek is szívesen viselnék őket.


The presentation of Rachel Antonoff's 2011 fall collection. It took place at a high school in New York where the clothes were shown in a prom set.



képek innen, innen és innen.




The Like - Will You Still Love Me Tomorrow/He's not a boy




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...